Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Uitstapjes aan het Gardameer

Onlangs waren wij op persreis naar het Gardameer. Naast het bezoeken van campings was er gelukkig ook nog voldoende tijd om de omgeving te verkennen en toffe uitstapjes te maken. Onze favorieten? Die lees je hieronder in dit blog. 

1. Bezoek het levendige Garda

Of je er nu ‘s morgens, in de middag of juist de avond een kijkje komt nemen, het dorpje Garda is altijd levendig. Zie hoe de bootjes aangemeerd liggen in de haven. Het bergachtige landschap, de kronkelende straatjes boordevol gekleurde huisjes. Van knusse boetiekjes tot souvenirwinkeltjes, in Garda is er voor ieder wat wils. Schuif aan op een van de terrassen met uitzicht op de haven of scoor een ijsje terwijl je slentert door de straatjes. 

2. Wijn proeven in Bardolino

Een beetje wijnkenner weet het: aan het Gardameer worden heerlijke wijnen geproduceerd. Dus een wijnproeverij of een rondleiding door een wijnhuis mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie aan het Gardameer. Tip! Bezoek Wijnhuis Casetto in Bardolino, een wijnhuis dat al generaties lang heerlijke wijnen maakt. Onlangs zijn ze verhuisd naar een spiksplinternieuw en modern gebouw waarvan je uitzicht hebt op de wijnranken én het Gardameer. Oh, en proef ook zéker de Chiaretto di Bardolino Spumante, aanrader!

3. Geschiedenis en cultuur snuiven in Lazise

Zodra je Lazise binnenloopt, valt het middeleeuwse karakter van de stad gelijk op. Een groot deel van de oude stadsmuur is bewaard gebleven met kantelen en torens. Wandel door de stadspoort naar de knusse haven waar het heerlijk toeven is op één van de gezellige terrassen. 

4. Bezoek het sprookjesachtige Isola del Garda

Een van de hoogtepunten van deze reis was toch wel het bezoek aan het grootste eiland in het Gardameer: Isola del Garda. Je kunt hier niet zomaar heen, alleen als je een rondleiding hebt geboekt. Wij staken met de boot over vanaf Camping Fornella naar het eiland en lieten ons verrassen door de pracht en praal. Niet te missen is het statige en sprookjesachtige kasteel, maar ook de tuinen, flora en fauna is er prachtig en met zoveel liefde onderhouden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat lovebirds hier hun huwelijk komen vieren.

5. Proef de allerlekkerste tortellini’s

Verwelkomd worden door een lieve nonna in een fijn Italiaans restaurant dat haast verscholen ligt in een dromerig stadje. Dat was onze lunchstek: Borsa Valeggio in Valeggio sul Mincio. We kregen een proeverij van drie soorten tortellini voorgeschoteld. De pasta was vers en huisgemaakt, zijdezacht en smolt haast in je mond. Waanzinnig! Na alle drie de varianten geproefd te hebben waren wij het unaniem eens dat die met spinazie en ricotta de absolute winnaar was.

6. Bezoek historisch Verona

Nog zo’n heerlijke stad, niet ver rijden van het Gardameer: Verona. Een stad die knus aanvoelt en wemelt van historie. En wereldberoemd is door Romeo en Julia. We maakten een wandeling door de stad en schoven aan bij één van de restaurants die uitzicht heeft op de Arena. Tip! Scoor ‘n écht Italiaanse gelato bij Grom, volgens kenners één van de beste van de stad. We hebben het geproefd, en we kunnen het niet anders dan daarmee eens zijn. Het vakkundig geboetseerde ijsje was waanzinnig lekker. Nog een tip! Pak de Funicolare, een soort kabelbaan naar het Castel San Pietro bovenop de heuvel, en je hebt vanaf hier een waanzinnig mooi uitzicht over de stad. 

Lees hier meer over actieve uitstapjes tijdens je vakantie aan het Gardameer!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Fornella

Familie Caboni,

Fantastische camping!

Het is mooi, het dorpje Salo is gezellig. Mooie natuur.

Fantastische camping, mooie ligging, prima personeel overal. Maar het weer is er te instabiel in het voorseizoen. De andere kant van het meer vinden wij toegankelijker voor wandelaars en fietsers. In de bergen zijn we niet geweest door het slechte weer. Dat was de bedoeling van de vakantie. We hebben een prima alternatief mogen kiezen naar een omgeving waar het wel mooi weer was. Prima service van uw organisatie. We verbleven de rest van de vakantie op Sardinie, de eerste week bij camping 4 mori. Ook over deze camping niets dan lof. Muravera is een vreemd dorp waar niets te beleven is. Dus ook deze camping zouden wij niet aanbevelen door de ligging. De tweede week mochten we wel blijven, maar we zijn naar het noorden van het eiland gegaan. Dat kwam voor ons beter uit, omdat daar meer wandel en fietsmogelijkheden zijn in de omgeving van de door ons uitgekozen camping.

Bezocht Fornella met partner.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl