Kamperen aan het Gardameer betekent zon, water, mooie stranden en geweldige uitzichten op het meer. Af en toe lekker uiteten in een leuk stadje, maar natuurlijk ook koken op de camping! Dat zorgt vaak voor veel gezelligheid en ja, ook weleens voor bijzondere creaties. Je beschikt op de camping natuurlijk niet over alle handige keukenspullen die je thuis hebt. Daarom zet ik hier mijn 5 favoriete campinggerechten op een rij, die in een handomdraai kunnen worden gemaakt.
Pasta pesto
Met stip op nummer één staat voor mij de pasta pesto. Wat je nodig hebt? Pasta, pesto, cherrytomaatjes en mozzarella. Kook de pasta en snij ondertussen de cherrytomaatjes en mozzarella. Als de pasta is afgegoten, kun je de pesto, tomaatjes en mozzarella er doorheen roeren et voilà, klaar is kees!
Tomaten-paprikasoep
Soep maken is één van de meest simpele dingen die er zijn, iedereen kan dit. Voor vier goede porties heb je de volgende ingrediënten nodig:
1 kilo tomaten
2 (grote Italiaanse) paprika’s
1 ui
1 blokje groentenbouillon
0,4 liter water
oregano
basilicum
olijfolie
Snij de ui grof en bak het alvast een paar minuten in 3 eetlepels olijfolie, doe daarna de grof gesneden tomaten en paprika’s erbij en kook dit nog 2 minuten door. Dan kan het water er met het blokje bouillon bij. Als dit 10 minuten heeft gekookt, hoef je alleen nog maar de soep te pureren en de kruiden eraan toe te voegen. Serveer met wat focaccia brood!
Burrito’s
Voor 4 personen heb je nodig:
350 gr gehakt
350 gr bruine bonen (uit een potje)
2 paprika’s
1 ui
250 gr maïs (uit een potje)
Gemalen komijn
8 wraps
250 gr geraspte kaas
Snij de ui fijn en de paprika in blokjes. Bak de ui in een grote (wok)pan even aan en doe het gehak erbij. Als het gehakt gaar is, kan de paprika erbij en daarna ook de bonen, de maïs en 2 eetlepels gemalen komijn. Strooi wat geraspte kaas op een wrap en schep het mengsel uit de pan erop, vouw de wrap en smullen maar!
Je kunt hier ook een vegetarische variant van maken, door het gehakt te vervangen voor een potje kidneybonen (250gr) en een courgette.
Couscous-salade
Couscous salade is een perfect gerecht op een warme zomerse dag. Voor 4 personen heb je 250 gram couscous nodig, die je bereidt volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Vervolgens kun je alles erdoorheen doen wat je lekker vindt! Ik kies meestal voor feta, olijven, tomaat en avocado.
En natuurlijk… Pannenkoeken!
Voor het ultieme kampeergevoel, bak je pannenkoeken. Deze kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Met kaas en spek, appel-kaneel, banaan en slagroom, of gewoon naturel met een beetje kaneel.
Buon appetito!